Dziś kolejny pomysł na prostą i pyszną pastę kanapkową. Tym razem wykorzystałam zasoby lodówkowe tworząc naprawdę pyszną kompozycję.
Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
– przepis na guacamole
– BABA GANOUSH
– pasta z awokado i jajka
– hummus
– hummus z suszonymi pomidorami
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasztet do smarowania
– masło ziołowe
– masło czosnkowe
– hummus z soczewicą
– Pasta z wędzonej makreli
Przygotowanie: ok 10 minut
Składniki:
-ok 8-10 paluszków krabowych
– garść świeżej rukoli
– 1-2 łyżki majonezu
– świeżo mielony pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– można dodać kilka kropel tabasco
Zacznijcie od pokrojenia paluszków krabowych. Ja pokroiłam na plasterki, nie rozpadają się bowiem wtedy na małe elementy. Rukolę posiekajcie na mniejsze ok 1 cm kawałki. Wymieszajcie składniki razem z majonezem, cytryną, pieprzem i tabasco. Podawajcie na ulubionym pieczywie. Smacznego!
Zajrzyj też do:
– pasta z soczewicy
– pasta z kurczaka
– pasta z wędzonych szprotek
– pasta z łososia wędzonego
– pasta z suszonymi pomidorami
– pasta z makreli
– pasta z zielonych oliwek
– pasta jajeczna
– pasta z papryką marynowaną
– pasta z paluszków krabowych
– pasta łososiowa z gruszką
3 comments
Ale pyszności proponujesz. Aż zgłodniałam pomimo zjedzenia śniadania
ale fajny i łatwy pomysł. Ja na ogół pastę jajeczną tylko robiłam
pychotka! wygląda smakowicie