Doskonałe i proste w przygotowaniu. Do ich przygotowania użyjcie świeżych i naturalnych składników.
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
Przygotowanie: ok 30 minut
Składniki:
– 4 średnie pomidory
– ok 150-200 g sera białego
– 3-4 łyżki śmietany 18%
– pół cebuli
– ok 10 listków świeżej bazylii
– sól
– pieprz
– oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Zacznijcie od odcięcia kapelusików z pomidorów. Następnie wydrążcie środek tak aby nie uszkodzić pomidora.
Wymieszajcie biały ser, śmietanę, posiekaną drobno cebulę, bazylię, sól oraz pieprz. Nafaszerujcie pomidory. Naczynie do zapiekania posmarujcie oliwą. Wyłóżcie pomidory, przykryjcie kapelusikami i zapiekajcie ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Podawajcie lekko przestudzone.
SMACZNEGO!
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
3 comments
ale pysznie wygląda. Ja serem nigdy nie faszerowałam a to takie proste
o kurcze jak kusisz!:D pomidorków faszerowanych dawno nie robiłam
Aniu! Wspaniała, letnia propozycja!
Bardzo pysznie u Ciebie – pozdrawiam:)