Empanadas robi się w wielu miejscach ameryki południowej, środkowej czy w Meksyku. Za każdym razem nieco inaczej, z różnym nadzieniem, z różnym ciastem. Ciasto jednak zawsze jest takie kruche albo ...
Jak zrobić różowe ciasto do pierogów? Wystarczy wymienić w przepisie wodę na sok z buraka lub jeszcze lepiej na zakwas z buraka. Dzięki temu ciasto będzie pyszne, wytrawne, pełne smaku. ...
Zakochałam się w tych pierogach od ich pierwszego spróbowania. Jadałam je dość często w restauracji z ramenem, niedaleko mojego miejsca pracy, więc przyszedł czas, aby je odtworzyć w domu. Ciasto ...
Uwielbiam szukać nowych inspiracji do tradycyjnych dań. Kocham tak samo jak zapewne większość z Was tradycyjne ruskie pierogi, choć uwielbiam je w wersji maksymalnie "pieprznej". Te pierogi są do ruskich ...
Tradycyjnie na Wigilię zawsze robię tradycyjnie pierogi z kapustą i grzybami, uwielbiam je i tęsknię za nimi cały rok. Tym razem ten sam pyszny farsz do pierogów ubrałam w nieco ...
Po zrobieniu już chyba wszystkich możliwych tradycyjnych pierogów zaczynam już szukać nowych przepisów, smaków, inspiracji. Do przygotowania pierogów uwielbiam wykorzystywać sezonowe produkty. Tak też jest z kurkami, jeśli tylko pojawią ...
Wiem że kochacie pierogi podobnie jak ja, a jeśli do tego uwielbiacie kuchnię włoską to takie zestawienie będzie dla Was idealne. W ostatni weekendu usiadłam i wspomniałam smak ricotty i ...
Pierogi wigilijne muszą mieć w sobie dużo grzybów i nie pieczarek a właśnie suszonych, dających niesamowity aromat i smak. Warto samodzielnie ususzyć trochę grzybów w sezonie jesiennym aby nie przepłacać ...
Bardzo lubię testować nowe wersje pierogów, bo to danie można zrobić przecież na tysiące sposobów. Pierogi z bobem "chodziły za mną" już od jakiegoś czasu i w ostatni weekend nadeszła ...
Na moim blogu znajdziecie już naprawdę dużo pierogowych przepisów. Jako pierwszy pojawił się przepis na ciasto, a w dalszej kolejności na moje ulubione ruskie pierogi. Ale na tym się nie ...
W tradycyjnej kuchni polskiej jest wiele rozwiązań umożliwiających zrobienie pełnego obiadu i wykorzystanie wszystkich składników. Podstawą bardzo często jest rosół. Mamy wiele pomysłów na wykorzystanie mięsa z rosołu, jarzynową sałatkę ...
Szpinak i feta to zawsze pyszne połączenie. Możesz je wykorzystać w sałatkach, naleśnikach i właśnie pierogach :) Przygotowanie tego farszu nie jest pracochłonne, efekt zaskoczy każdego. Tak naprawdę, aby zrobić ...