Wpisz i naciśnij Enter

Jak lepić pierogi?

Na moim blogu znajdziecie już naprawdę dużo pierogowych przepisów. Jako pierwszy pojawił się przepis na ciasto, a w dalszej kolejności na moje ulubione ruskie pierogi. Ale na tym się nie skończyło, aż ostatnio zebrałam wszystkie we wpisie zaborczym z przepisami na pierogi. Wiem że bardzo się Wam podobał.

Przy każdej pierogowej publikacji dochodziły do mnie prośby że pierogi to duży problem z lepieniem, że wychodzą koślawe, że trudno. Tak do pierogów potrzeba nieco wprawy, a ich robienie może nawet odprężać. W odpowiedzi na Wasze prośby powstał ten film, gdzie pokazuję Wam 3 sposoby na pierogi i ich lepienie.

Dla początkujących najłatwiejsze będzie wykończenie brzegów za pomocą widelca. Moim ulubionym sposobem jest robienie falbanki miedzy palcami, ale pięknie wyglądają też te z warkoczem, choć są nieco trudniejsze. Nie polecam Wam kupowania plastikowych foremek do pierogów. Kupiłam, użyłam raz przy 2-3 pierogach i wyrzuciłam. Dlaczego? Foremka nie daje mi kontroli ilości farszu – zwyczajnie muszę go włożyć mniej aby pieróg się zamknął, a ja lubię dużo farszu. Zbyt cienkie ciasto potrafi zostać podziurawione, pierogi i tak trzeba poprawić. Lepiej chwilę poćwiczyć i będą wychodziły idealnie.

Zapraszam Was zatem na film, a poniżej zostawiam Wam moje najlepsze przepisy na pyszne pierogi:

Polecam Ci także przepisy:
najlepsze ciasto na pierogi
– pierogi z soczewicą
– pierogi z mięsem
– pierogi z kaczką
– pierogi ze szpinakiem i fetą
– pierogi z dynią
– pierogi z kaszą gryczaną
– pierogi ruskie
– zielone pierogi
pierogi z pieczarkami i żółtym serem

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Jak lepić pierogi?
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *