Dziś do przepisu wykorzystałam dynię Hokkaido - jedną z najczęściej spotykanych w Polsce. a odmiana idealnie nadaje się do pieczenia, jest świetną bazą do kolejnych dyniowych dań. Warto zrobić więcej ...
Przychodzi jesień i wysyp dyń. Przyznam że doceniłam je dopiero w ostatnich latach. Przez większość mojego życia dynia kojarzyła mi się bardziej z ozdobą na hallowen niż z konkretną potrawą. ...
To genialne danie, idealne na śniadanie możecie zrobić w wielu wersjach. Moją ulubioną jest zdecydowanie klasyczna szakszuka, ale aby ją docenić trzeba zrobić kilka modyfikacji, przykładowo szakszukę z kurkami. Tym ...
Placki z dyni możecie przygotować na słodko lub wytrawnie. Do tych słodkich z reguły używa się pure dyniowego, świeżo tartą dynię do tych na słono. Poniższy przepis zrobicie waśnie z ...
Jesień to czas przygotowania dań z dyni, zup i przetworów. Z najpopularniejszej i najbardziej dostępnej na rynku dyni w gatunku hokkaido możecie zrobić większość pysznych dań, w tym taką prostą ...
Ta dynia przed kupieniem wyglądała przepięknie. W niepowtarzalnym szaro fioletowym kolorze była najpierw przez kilka dni ozdobą mojej kuchni. Polecane przepisy: - w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na ...
Nadszedł sezon na dyniowe przetwory, zupy i wypieki. Kupując jedno warzywo na ogół mamy jedzenia na tydzień czasu - wydajność dyni jest bardzo duża. Polecam zupy dyniowe, placuszki z dyni ...