Szakszuki, fritatty, jajecznice, jaja sadzone, omlety. Mnóstwo pozycji śniadaniowych znajdziecie na moim blogu. Dziś chcę tą listę wzbogacić o kolejną pozycję czyli pyszny jajeczny omlet z genialnym nadzieniem w postaci ...
Coraz więcej na moim blogu przepisów na śniadanie, ale w weekendy chcemy robić coś pysznego, mamy więcej czasu na celebrowanie śniadania i rozmowy przy stole. Idealne są wtedy szakszuki czy ...
To już moja kolejna wersja tego fantastycznego dania zwanego szakszuką, ale w każdej smakuje mi niesamowicie. Lubię bardzo bawić się dodatkami, choć jak być może zwrócicie uwagę nie dodaję celowo ...
Pokazywałam Wam już przepisy na szakszukę klasyczną, taką z boczkiem, kurkami czy fasolą, a także tą w w wersji zielonej. To danie można robić w niezliczonej ilości wersji i zawsze ...
Śniadania w weekend obfitują u mnie w jajka, dlatego tak często pojawiają się sadzone, szakszuka czy różne wersje jajecznicy. Ad dziś do moich ulubionych przepisów dołączą także jajka po turecku, ...
Jeśli obserwujesz mnie na Instagramie to wiesz, że od dwóch miesięcy intensywnie pracuję nad e-bookiem. Pierwszy miesiąc był pracą czysto koncepcyjną, musiałam bowiem przygotować wstępny zarys książki, pomysły na przepisy, ...
Takie tosty z wyciętym środkiem i usmażonym w nim jaku sadzonym możecie podawać w bardzo różny sposób. Dziś do moich tostów dołączyłam pieczone pomidorki z dodatkami, dzięki temu ta śniadaniowa ...
Pokazywałam Wam już przepisy na szakszukę klasyczną, taką z boczkiem, kurkami czy fasolą. Przyszedł więc czas na szakszukę z choriso, pikantną kiełbasą która idealnie pasuje do pomidorów i jajek. Zapraszam ...
Tym razem moją ukochaną szakszukę zrobiłam w wersji która najbardziej kojarzy i się z angielskim śniadaniem w postaci fasolki w pomidorach. Tym razem danie posypałam drobno posiekaną czerwoną cebulą i ...
Tym razem moją ukochaną szakszukę przygotowałam z dodatkiem świeżych liści szpinaku i regionalnego podpuszczkowego sera, zwanego serem korycińskim. Dodaj pokruszony ser od razu po przygotowaniu szakszuki a ciepło dania spowoduje ...
Zakochałam się w szakszuce od jej pierwszego spróbowania, dlatego na blogu znajdziecie już kilka wariacji tego dania. W mojej szakszuce nie może zabraknąć klasycznych przypraw, takich jak kmin rzymski czy ...
Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą - najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu. Jej sekretem ...