Te bułeczki są naprawdę proste a zamiast nadzienia pieczarkowego możesz dodać do środka dowolne inne🙂 Możecie te bułeczki zrobić też w wersji 100% wegańskiej, wystarczy zrezygnować z posmarowania ich jajkiem ...
Ten przepis przygotowałam już jakiś czas temu, z myślą o książce kulinarnej z przepisami na kolacje na ciepło i zimno, które zrobisz w 40 minut. Póki co ze względów czasowych ...
Nie mogę się ostatnio odczepić od pierogów, tym bardziej że jeden z moich czytelników poprosił o instruktaż lepienia pierogów, co już prawie zrobiłam. Już niedługo pojawi się krótkie video z ...
Mam dziś dla Was kolejny przepyszny makaronowy przepis, tak pyszny jak inne dziesiątki propozycji które znajdziecie na moim blogu. Tym razem postawiłam na ciekawe połączenie składników: pieczarek i koziego sera. ...
Dziś wyjątkowo, bo przepis który dla Was przygotowałam nie jest mojego autorstwa :) Jego autorką jest Kaja Ciszewska, która podczas III edycji konkursu Barilla Cup wywalczyła zwycięstwo tą właśnie kompozycją makaronową. ...
Smak mojego dzieciństwa, czy Twojego także? To dlaczego ich nie zrobić w domu? Takich jak kiedyś, z dużą ilością pieczarek, serem, ketchupem oraz posypane świeżym szczypiorkiem lub dymką. Pamiętam jedną ...
Stanęłam prze wyzwaniem przygotowania pizzy idealnej. Wbrew pozorom to nie taka prosta sprawa. Pieczarki mają w sobie dość sporo wody, mogą spowodować, że pizza z szynką i pieczarkami będzie wodnista ...
Zrobienie dobrego Boeuf Strogonow to sztuka, pomimo że danie nie jest trudne w przygotowaniu. Moją tajemnicę stanowią składniki, spotykane w niewielu przepisach, ale genialne uzupełniające smak tego dania. Są to: ...
Moja codzienność to dania kuchni z całego świata, jednak przychodzą te dni kiedy chętnie wracam do smaków które znam jeszcze z dzieciństwa. Pyszne placki, zupy, tradycyjne kotlety. To smaki naszego dzieciństwa. ...