Pasztet domowy można zrobić niemal z każdego rodzaju mięsa. Możesz wykorzystać do niego ugotowane mięsa z rosołu, lub kupić mięsa podane poniżej w przepisie i zrobić najbardziej tradycyjną wersję pasztetu. ...
W ramach cyklu przepisów tradycyjnych na moim blogu, ostatnio pokazałam Wam przepis na tradycyjnego schabowego. Wiem że w niektórych domach gości on w kuchni nawet raz w tygodniu, może zatem ...
Będąc w Grecji musicie ich spróbować :) To podstawowe danie uliczne, przygotowywane w tak wielu rodzajach, z przeróżnymi dodatkami i sosami. Moja nowa książka z kuchnią grecką ma cały rozdział ...
Dziś mam dla Was przepis 2 w 1. Dlaczego tak? Upieczoną na potrzeby tego przepisu łopatkę wieprzową możecie zjeść samodzielnie, wykorzystać na kanapki lub do sałatki :) Dlatego warto jej ...
Pieczone mięsa to doskonała alternatywa kupowanych w sklepie wędlin. Nie dość że wiecie jaki jest ich skład to smakują o niebo lepiej. A ich przygotowanie wg moich przepisów jest proste ...
Zaczęło się od kapusty kiszonej pasteryzowanej marki Krokus - była podstawą do przygotowania tego dania. Oczywiście przepis dodatkowo promuje wspaniały konkurs z Krokusem. Polecam Ci też przepisy:– domowe sushi– szakszuka– falafel– tatar– pomysł na kolację– chlebek ...