Na wielkanocnym śniadaniu zwykle na stole stawiamy sałatki. Nie do końca lubię te już gotowe, zmieszane sałatki zalane toną majonezu. Wolę zrobić coś świeżego i pysznego, a do tego coś, ...
To jedna z bardziej klasycznych babek wielkanocnych, o pysznym maślanym smaku. Możesz zrobić to ciasto w wersji klasycznej, uzyskując babkę piaskową. Ale dodanie do niej kremu pistacjowego przenosi babkę na ...
Biała kiełbasa na Wielkanoc to składnik, którego nie może zabraknąć. Możesz ją po prostu klasycznie ugotować i podać na ciepło, ale zdecydowanie bardziej polecam Ci jej zapieczenie w pysznym sosie ...
Z pewnością znacie już te słynne ciemnoróżowe jajka w buraczkach, tak popularne na blogach i stronach internetowych. U mnie na blogu też znajdziecie na nie przepis od lat. Podobne jak ...
To jedna z bardziej klasycznych babek wielkanocnych, o pysznym maślanym smaku. Tym razem moją babkę ozdobiłam prostym lukrem z białej czekolady, na który przepis znajdziesz pod koniec tego przepisu i ...
To idealny przepis na Wielkanoc, a majonez w składnie tej babki nie powinien Was zaskoczyć. Bo majonez to przecież olej i jajka, czyli podstawowe składniki dodawane do ciasta. A babka ...
/Przepis powstał we współpracy reklamowej/ Na początku zdradzę Wam kilka ciekawostek. Popularny dziś wielkanocny mazurek nie pochodzi z tradycji polskiej. Większość przekazów wskazuje Turcję jako kraj, z którego się wywodzi, ...
Do każdego domowego mazurka dodawałam zawsze konfitury jako spodnią warstwę pod główny krem. Ten element jest dla mnie wręcz obowiązkowy przy domowym pysznym mazurku, a słodki lub kwaśny smak konfitur ...
Baby drożdżowe i wszelakie inne kojarzymy głównie ze świętami Wielkanocnymi. W czasie Wielkanocy baba musi na stole stać i to nie jedna! Jeśli się wahasz jaki przepis zrobić i nie ...
Nasze mamy i babcie sięgały właśnie po takie sposoby na domowe farbowanie jaj przed Wielkanocą. Teraz mimo dostępnych barwników czy mnóstwa ozdób do farbowania jaj często wracamy do tradycji z ...
Tak do tej babki dodaje się szampana lub gazowane prosseco, a dzięki temu ciasto ma fantastyczny, lekko wytrawny smak. Z podanej porcji zrobisz 1 średnią babkę, ale jeśli masz w ...
Ta babka ma fantastyczny, lekko karmelowy smak i delikatną puszystą oraz dość wilgotną konsystencję. A do tego jest naprawdę długo świeża. Po upieczeniu wystudź babkę, polukruj ją a następnie trzymaj ...