Bajgle w wersji śniadaniowej lubię najbardziej. Można je zrobić chwilę przed podaniem lub kupić w sklepie, ale zrobienie bajgli w domu jest naprawdę bardzo proste i nie wymaga bardzo skomplikowanych procedur. Takie świeżo upieczone możesz podać na przykład z jajkiem sadzonym, wędliną lub mnóstwem dodatków warzywnych. Zapraszam na moje!
Szukasz pomysłów na pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów:
– bajgle
– bajgle z pulled pork
– szakszuka najlepsza
– jajka sadzone z boczkiem
– najlepsza jajecznica
Przygotowanie: 20 minut + czas przygotowania bajgli
Składniki:
- bajgle, najlepiej domowe z mojego przepisu na bajgle
- garść rukoli
- 2-3 jajka
- olej do smażenia
- sól i pieprz
- 1-2 pomidory
- pół cebuli
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
- Bajgle przygotuj z mojego przepisu na pyszne domowe bajgle.
- Jajka usmaż na oleju na sadzone, doprawiając je odrobiną soli i pieprzu kiedy smażą się na patelni.
- W tym czasie pokrój pomidory w niewielką kostkę, dodaj do nich drobno posiekaną cebulę i wymieszaj.
- Bajgla przekrój, na dolnej części połóż trochę listków rukoli, sadzone jajko, nałóż też 1 łyżkę salsy pomidorowej z cebulą i posyp wszystko szczypiorkiem. Podawaj przykryte górną częścią bajgla.
SMACZNEGO!
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Bajgle z jajkiem
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
5 Review(s) Based on
2 comments
robiłam bajgle wg tego przepisu i wyszły świetne:-)
zawsze takie bajgle robiła moja babcia, przepadałam za nimi:-)