Masło czosnkowe robię od lat. Przetestowałam chyba wszystkie połączenia i ilości składników, sprawdziłam jak robią to inni. I znalazłam mieszankę idealną, najlepszą, znikającą podczas grilla czy przy innych daniach w pierwszej kolejności. A to tylko odpowiednia kombinacja masła, czosnku i odrobiny soli. Zobacz także przepis na masło ziołowe.
A masło idealnie będzie pasowało jako dodatek do pieczywa przy tych daniach:
– najlepszy przepis na karkówkę z grilla
– małże w białym winie
– krewetki w sosie pomidorowym z wódką
– zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE
– krewetki w białym winie
– przepis na ośmiornicę
– wołowina duszona w ciemnym piwie
– najlepszy przepis na karkówkę z grilla
– małże w białym winie
– krewetki w sosie pomidorowym z wódką
– zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE
– krewetki w białym winie
– przepis na ośmiornicę
– wołowina duszona w ciemnym piwie
masło czosnkowe
Przygotowanie: ok 10 minut
Składniki:
– 150 g miękkiego masła (wyjmijcie na min 30 min z lodówki)
– 1 duży ząbek czosnku zmiażdżony za pomocą praski do czosnku lub starty na tarce
– płaska łyżeczka soli
PRZYGOTOWANIE:
Wymieszajcie ze sobą wszystkie składniki i gotowe.
Masło możecie przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce nawet do tygodnia. Najlepsze jest jednak przez 2-3 dni.
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Masło czosnkowe
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
10 Review(s) Based on