Wpisz i naciśnij Enter

Babeczki z nutellą

Babeczki, muffiny – mam wrażenie, że lubi je każdy od dziecka po dorosłego. Dziś prosty przepis na muffiny z nutellą. Możecie zastąpić nutellę innego rodzaju kremem czekoladowym lub orzechowym, efekt też będzie bardzo dobry.

Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny:
muffiny ananasowe
róże z ciasta francuskiego
muffiny dyniowe z figami
muffiny z borówkami
muffiny piernikowe

Przygotowanie:45 minut
Ilość porcji: 10-12 babeczek

Składniki:
– 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
– 140 g masła w temperaturze pokojowej
– 3/4 szklanki cukru
– 3 jaja
– 1 cukier waniliowy
– 1 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
– po 1 czubatej łyżeczce nutelli na każdą z babeczek

Przygotowanie:

Masło razem z cukrem (zwykłym i waniliowym) utrzyjcie na puszystą masę. Do masy wbijajcie pojedyńczo jaja nadal miksując. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito i również dodać do masy. Zmiksować całość.

Papilotki włożyć do formy do mufiinek. Do każdej nałożyć masę do 70% wysokości. Na każdą z babeczek nałożyć czubatą łyżeczkę nutelli a następnie za pomocą patyczka lub drugiej strony łyżeczki lekko wymieszać z babeczkowym ciastem.
Muffinki piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 170 st.
SMACZNEGO!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Babeczki z nutellą
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *