Lato to czas chłodników, a dziś mam dla Was super przepis na tradycyjny chłodnik z krajów śródziemnomorskich.
Zapraszam także na inne przepisy na chłodniki:
– najlepsze przepisy na zupy kremy
– chłodnik z botwinki
– chłodnik z pomidorów i arbuza
– chłodnik z ogórka i awokado
– chłodnik z ogórków
– zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie
Przygotowanie: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
– 1 papryka
– 3 dojrzałe pomidory
– 1 kawałek selera naciowego
– 1 ogórek szklarniowy
– pół cebuli
– 2 ząbki czosnku
– pół papryczki chilli lub 2 łyżeczki sosu tabasco
– 4-5 łyżek oliwy z oliwek
– 2 łyżki octu jabłkowego
– sól, pieprz
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki przygotujcie do blendowania. Warzywa pokrójcie na mniejsze kawałki, ogórka obierzcie.
- Całość zblendujcie i doprawcie do smaku.
- Podawajcie po schłodzeniu, możecie dodać nieco szczypioru lub posiekanej dymki do podania.
SMACZNEGO!
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Przepis na gazpacho
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
9 Review(s) Based on
1 comments
Bardzo dobrze smakuje taki warzywny chłodnik miałem okazje go jeść u swojej mamy ale teraz planuje samemu z tego przepisu go wykonać zobaczymy czy wyjdzie mi równie smaczny jakiego pamiętam.