Pyszny i pięknie zielony chłodnik z awokado to idealna zupa na upalne dni. Ten przepis nie jest bardzo trwały bo zupę musicie zjeść tego samego dnia, jednak gwarantuję Wam ze zupa nie ściemnieje. A to duży problem występujący przy innych przepisach z awokado.
Zapraszam także na inne przepisy na chłodniki:
– najlepsze przepisy na zupy kremy
– chłodnik z ogórków
– chłodnik z botwinki
– chłodnik z pomidorów i arbuza
– gazpacho
– przepis na ogórki kiszone
Przygotowanie:10 minut
Ilość porcji: 2 porcje
Składniki:
– 2 dojrzałe awokado
– 3 szklarniowe ogórki (długie)
– połowa świeżego chili
– 2 cebulki dymki
– sól i pieprz
– 1 łyżka octu jabłkowego
– 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
– dymka lub szczypior do posypania, rzodkiewka
Przygotowanie:
Przygotowanie jest niezwykle proste. Ogórka obierzcie ze skóry i pokrójcie niedbale na mniejsze kawałki. Posiekajcie dymkę i chili. Awokado podzielcie na połowę i za pomocą łyżeczki wyjmijcie środek.
Utrzyjcie wszystkie składniki oprócz szczypioru w blenderze. Przed podaniem wstawcie na 30 min do lodówki.
Zupa doskonale smakuje także z dodatkiem sałatki z rzodkiewki lub kiełkami rzodkiewki. Należy zjeść ją tego samego dnia.
SMACZNEGO!


- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł






2 comments
Faktycznie-kolorem zachywca 😀
ale ma piękny kolor