Co powiecie na śniadanie na patencie? Wystarczą bułeczki nawet takie lekko „wczorajsze”, ich nacięcie w odpowiedni sposób i kilka dodatków. Ja poszłam w klasykę, czyli dodałam plasterki szynki, mozzarellę, która się pysznie rozpuściła i pomidora dla smaku. Ale zrób te nadziewane kajzerki z takimi dodatkami, jakie lubisz.
Polecam Wa też inne przepisy na słone śniadania:
Angielskie śniadanie
Jajka zapiekane z parmezanem
Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim
Jajka sadzone w pesto
Tosty zapiekane z jogurtem – HIT TikToka
Omlet z boczkiem i awokado
Pikantne jajka sadzone
Pasta z awokado i jajka
Tosty z pieczarkami i jajkiem
Jajka zapiekane z parmezanem
Omlet z serem brie
KAJZERKI NADZIEWANE SZYNKĄ I SEREM
Przygotowanie: 15 minut
Składniki:
– 3-4 kajzerki, mogą być już lekko czerstwe
– 3-4 plasterki szynki
– 1 kulka mozzarelli (100-150g)
– 1 pomidor
Wskazane dodatki możesz mienić na inne. Świetnie sprawdzi się salami, papryka, ser gouda, feta, sery pleśniowe czy inne dodatki.
Przygotowanie:
- Do tego przepisu najlepiej sprawdzają się kajzerki z nacięciami na górze. Wtedy w miejscach nacięć natnij nożem, ale uważając, by nie przeciąć bułki do spodu.
- W nacięcia włóż małe kawałki szynki, plasterki mozzarelli i pomidora. Ale możesz zmienić te dodatki na inne, takie, jakie aktualnie masz lub lubisz.
- Bułeczki po nadzianiu połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekaj przez 8-10 minut, aż ser się rozpuści, a bułeczki zrobią chrupiące z zewnątrz.
Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie!
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł