– najlepszy przepis na karkówkę z grilla
– małże w białym winie
– krewetki w sosie pomidorowym z wódką
– zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE
– krewetki w białym winie
– przepis na ośmiornicę
– wołowina duszona w ciemnym piwie
Składniki:
– 150 g miękkiego masła (wyjmijcie na min 30 min z lodówki)
– 3-4 łyżki drobno posiekanych świeżych ziół
– płaska łyżeczka soli
PRZYGOTOWANIE:
Siekacie ulubione zioła. Możecie w tym celu wykorzystać koperek, pietruszkę, szczypiorek, bazylię, miętę, estragon, rozmaryn lub inne. Nie lubię masła z suszonymi ziołami, wg mnie nie smakuje już tak samo dobrze. Na ogół wykorzystuje to co mam zawsze czyli koperek, pietruszkę, szczypiorek i bazylię. Siekam je drobno, dodaję ok łyżeczki soli i masło, które wcześniej wyjmuję z lodówki aby zmiękło. Mieszam wszystko razem, najlepiej nadaje się do tego drewniana szpatułka do smarowania. I gotowe.
Masło możecie przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce nawet do tygodnia. Najlepsze jest jednak przez 2-3 dni.