Lubicie pasty kanapkowe? Ja często robię ze składników które zostają w lodówce. Doskonałą bazą jest w ich przypadku serek naturalny, do którego możecie dorzucić wędzoną rybę, warzywa czy tak jak w dzisiejszym przepisie wędzonego kurczaka. Wystarczy odrobina świeżych ziół i gotowe 🙂
A na blogu znajdziecie także przepisy na:
– pastę z gotowanego/pieczonego kurczaka,
– pastę z soczewicy,
– BABA GANOUSH
– pastę z wędzonych szprotek,
– pastę z wędzonego łososia,
– pastę z suszonymi pomidorami,
– pastę z makreli, pastę z zielonych oliwek,
– pastę jajeczną.
– Pasta z wędzonej makreli
Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
PASTA W WĘDZONEGO KURCZAKA
Przygotowanie: 5 minut
Składniki:
– 200 g wędzonej piersi z kurczaka
– 130-150 g serka naturalnego do smarowania
– ew 1-2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
– 1 łyżka drobno posiekanego koperku
– świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
- Pierś pokrójcie drobno i włóżcie do blendera. Dodajcie serek naturalny i zbledniejcie na jednolitą masę. Jeśli składniki są zbyt suche możecie dodać 1-2 łyżki gęstego jogurtu.
- Do przygotowanej masy dodajcie siekany koperek i pieprz. Wymieszajcie.
SMACZNEGO!