Wpisz i naciśnij Enter

Pasta z zielonych oliwek

To doskonały i prosty przepis na pyszną kanapkową pastę na chleb. Doskonale nadaje się do kanapek oraz jako dodatek do mięs i ryb.

Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
przepis na guacamole
pasta z awokado i jajka
hummus
hummus z suszonymi pomidorami
pasta z wędzonego kurczaka
pasztet do smarowania
masło ziołowe
masło czosnkowe
hummus z soczewicą

Czas przygotowania:10 minut
Ilość porcji: 10 porcji

Składniki:
– 1 słoik zielonych oliwek (odsączonych z zalewy)
– 1 papryczka chili
– odrobina czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Oliwki należy drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. Możecie użyć oliwki z dodatkiem papryki, będą na pewno doskonałe. Posiekajcie chili i dodajcie do oliwek. Dodajcie nieco świeżo mielonego pieprzu. Pasta jest już gotowa!

passtazzielonycholiwek2

passtazzielonycholiwek1

Zajrzyj też do:

pasta z soczewicy
pasta z kurczaka
pasta z wędzonych szprotek
pasta z łososia wędzonego
pasta z suszonymi pomidorami
pasta z makreli
pasta z zielonych oliwek
pasta jajeczna
pasta z papryką marynowaną
pasta z paluszków krabowych
pasta łososiowa z gruszką

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Pasta z zielonych oliwek
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

One comment

  1. ale fajna i prosta propozycja. spróbuję