Wpisz i naciśnij Enter

Pasta z kurczaka

Pasty kanapkowe możecie przygotować z nieomal wszystkiego, ale nie każda z nich będzie tak pożywna i sycąca jak ta z kurczaka. Możecie ją wykonać kiedy zostanie Wam kawałek gotowanego lub pieczonego kurczaka z obiadu, to fantastyczny pomysł na spożytkowanie resztek. Dlatego pasta z kurczaka jest tak fantastyczna, nie trzeba do niej wielu przygotowań.

Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
przepis na pasztet
pate z wątróbki z kurczaka
pasta z wędzonego kurczaka
–  pasta z wędzonych szprotek 
pasta z łososia wędzonego

PRZYGOTOWANIE: 1 minuta + czas gotowania kurczaka
ILOŚĆ PORCJI: 4-6

SKŁADNIKI:

– 1 szklanka ugotowanego/upieczonego kurczaka drobniej przesiekanego (możecie ugotować pierś przez ok 20 min z dodatkiem 1 łyżeczki curry i 1 łyżeczki ostrej papryki)
– ok 150 ml jogurtu greckiego
– 1 łyżka majonezu
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżeczki ostrej papryki
– sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki zblendujcie na jednolitą masę. Podawajcie z dowolnym pieczywem.

Smacznego!

pastazkurczaka3

pastazkurczaka2

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Pasta z kurczaka
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

One comment

  1. Uwielbiam mięsne pasty. Bardzo często mielę mięso z warzywami na których gotowałam rosół i dodaję dużo świeżej natki pietruszki.