Pasty kanapkowe możecie przygotować z nieomal wszystkiego, ale nie każda z nich będzie tak pożywna i sycąca jak ta z kurczaka. Możecie ją wykonać kiedy zostanie Wam kawałek gotowanego lub pieczonego kurczaka z obiadu, to fantastyczny pomysł na spożytkowanie resztek. Dlatego pasta z kurczaka jest tak fantastyczna, nie trzeba do niej wielu przygotowań.
Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– przepis na pasztet
– BABA GANOUSH
– pate z wątróbki z kurczaka
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasta z wędzonych szprotek
– pasta z łososia wędzonego
PRZYGOTOWANIE: 1 minuta + czas gotowania kurczaka
ILOŚĆ PORCJI: 4-6
SKŁADNIKI:
– 1 szklanka ugotowanego/upieczonego kurczaka drobniej przesiekanego (możecie ugotować pierś przez ok 20 min z dodatkiem 1 łyżeczki curry i 1 łyżeczki ostrej papryki)
– ok 150 ml jogurtu greckiego
– 1 łyżka majonezu
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżeczki ostrej papryki
– sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki zblendujcie na jednolitą masę. Podawajcie z dowolnym pieczywem.
Smacznego!
3 comments
Uwielbiam mięsne pasty. Bardzo często mielę mięso z warzywami na których gotowałam rosół i dodaję dużo świeżej natki pietruszki.
Zrobilam na kolacje z wrap mega w smaku. Polecam
Zostało mi sporo mięsa z rosołu. Lubię zjeść takie wygotowane ale tego było ciut za dużo. Zrobiłam te pastę, bo ze wszystkich przepisów w Internecie bazowała na produktach, które miałam w domu i wydawała się być taka „normalna” i w miarę prosta. Smak mnie zaskoczył. Nie przypuszczałam, że wyjdzie tak dobra. Polecam ps. Nawet mąż-niejadek powiedział, ze dobre;)