To doskonały i prosty przepis na pyszną kanapkową pastę na chleb. Doskonale nadaje się do kanapek oraz jako dodatek do mięs i ryb.
Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
– przepis na guacamole
– pasta z awokado i jajka
– hummus
– hummus z suszonymi pomidorami
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasztet do smarowania
– masło ziołowe
– masło czosnkowe
– hummus z soczewicą
Czas przygotowania:10 minut
Ilość porcji: 10 porcji
Składniki:
– 1 słoik zielonych oliwek (odsączonych z zalewy)
– 1 papryczka chili
– odrobina czarnego pieprzu
Przygotowanie:
Oliwki należy drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. Możecie użyć oliwki z dodatkiem papryki, będą na pewno doskonałe. Posiekajcie chili i dodajcie do oliwek. Dodajcie nieco świeżo mielonego pieprzu. Pasta jest już gotowa!
Zajrzyj też do:
– pasta z soczewicy
– pasta z kurczaka
– pasta z wędzonych szprotek
– pasta z łososia wędzonego
– pasta z suszonymi pomidorami
– pasta z makreli
– pasta z zielonych oliwek
– pasta jajeczna
– pasta z papryką marynowaną
– pasta z paluszków krabowych
– pasta łososiowa z gruszką
1 comments
ale fajna i prosta propozycja. spróbuję