Połączenia smaków – już nie raz mieliście okazję widzieć tego typu przepisy na moim blogu. Wielokrotnie dodawałam owoce do sałatki lub do mięsa, czasem zastanawialiście się jak to smakuje ale wiem od Was że zawsze wychodziło super.
Tym razem mam dla Was przepis na teoretycznie owocową sałatkę, do której została dodana świetnie komponująca się feta. Słodycz arbuza i słony smak fety – super połączenie. Koniecznie spróbujcie.
A jeśli interesują Was przepisy na sałatki z owocami zapraszam na:
– sałatka z boczkiem i truskawkami
– sałatka gyros
– sałatka z jeżynami
– sałatka z łososiem i pomarańczą
– sałatka z wędzonym kurczakiem i śliwką
– sałatka ze śliwką i rukwią wodną
– sałatka z figami i serem old amsterdam
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
– pół średniej wielkości arbuza (najlepiej aby miał niedużo pestek)
– 70-100 g pokruszonej fety
– kilkanaście listków świeżej mięty
Przygotowanie:
- Sałatkę przygotowuje się dosłownie chwilę, a najwięcej czasu zajmuje pokrojenie arbuza w kostkę 1,5-2 cm.
- Do arbuza dodajcie pokruszoną fetę oraz posiekane listki mięty. Podawajcie od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
SMACZNEGO!