Ta sałatka wyglądem przypomina trochę sałatkę grecką, ale nie zobaczycie w niej sera feta. W sałatce szopskiej musi być owczy ser, który oczywiście znajdziecie w większym supermarkecie. Możesz dodać do ...
Kupiłam ostatnio nową książkę Jamiego Oliwiera WEGE. Ksiażki Jamiego są dla mnie zawsze inspirujące, mam już ich kilka w swojej domowej biblioteczce, tym bardziej chętnie sięgnęłam po nową pozycję. I ...
Zupa pomidorowa gości u mnie od zawsze, robiłam ją w niezliczonej ilości wersji. Ale tym razem postawiłam na niesamowite dodatki, pieczoną paprykę, suszone pomidory i genialne przystrojenie, które przypomina sałatkę ...
Jeśli zostanie Ci kawałek chleba, który zrobi się twardy i czerstwy masz naprawdę sporo możliwości aby go spożytkować. Najbardziej powszechne jest dodanie takiego pieczywa do kotletów mielonych, ale może nie ...
Pokazywałam Wam już przepisy na szakszukę klasyczną, taką z boczkiem, kurkami czy fasolą, a także tą w w wersji zielonej. To danie można robić w niezliczonej ilości wersji i zawsze ...
To już moja kolejna propozycją przepyszną, rozpływającą się w ustach mozzarellą burrata. Jest idealna do sałatek, makaronów i wszelakich dań. Uwielbiam ja na kolację, daje bowiem pyszną kolację w praktycznie ...
Jak zrobić pyszne danie jednogarnkowe i do tego w 15 minut, mam dla Ciebie odpowiedź na to pytanie w tym przepisie. Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów:– ...
Zupa pomidorowa krem to jedna z najbardziej popularnych pozycji na moim blogu. Dlaczego? Jest oczywiście przepyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Dziś przychodzę do jej nieco odmienioną wersją ze świeżych ...
Do tradycyjnego polskiego obiadu musi być u mnie dodatek w postaci pysznej sałatki lub surówki. Zwykle robię sałatki na bazie świeżych dostępnych warzyw, takich jak pomidory, ogórki, sałaty czy papryki. ...
Powiecie że tosty to takie banalne danie, które można zrobić właściwie ze wszystkiego. Ale dziś mam dla Was pyszny przepis na moją ulubioną wersję, z dodatkiem zielonego pesto, koniecznie własnej ...
Burrata do złudzenia przypomina mozzarellę, ale to nie jest ten sam ser. Burrata jest miękka w środku, rozpływająca się w ustach, genialna. Powstała trochę przez przypadek, jak większość smakołyków we ...
Tym razem moją ukochaną szakszukę przygotowałam z dodatkiem świeżych liści szpinaku i regionalnego podpuszczkowego sera, zwanego serem korycińskim. Dodaj pokruszony ser od razu po przygotowaniu szakszuki a ciepło dania spowoduje ...