To doskonała propozycja dla Tych z Was którzy lubią wyraźne, lekko pikantne smaki. Zupa z pora i soczewicy jest dość gęsta dzięki dodaniu do niej czerwonej soczewicy, dlatego może stanowić ...
Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok ...
To danie pochodzi z książki "Jerozolima", którą Wam bardzo polecam. To już kolejna potrawa przygotowana przeze mnie z tej pozycji i wszystkie były fantastyczne. Kotlety rybne, które pokazuje Wam dziś, ...
Dodatek papryki w tej zupie robi ją wyjątkową w smaku. Dodatkowo zupa nie wymaga dużo pracy. Jeśli możecie sobie na to pozwolić dodajcie do zupy odrobinę tequili, fantastycznie uzupełni jej ...
Lato to czas kurek ale i w czasie pozostałych pór roku możecie wykorzystać mrożone grzyby do przygotowania tego dania. Dziś przygotowałam dla Was sałatkę z kurek, jednak na moim blogu ...
Już jest, wiosna zawitała do nas i rozkwita barwami zieleni. Przez całą zimę nie mogłam się doczekać możliwości spędzenia odrobiny czasu w ogrodzie oraz posiłków spożywanych na świeżym powietrzu. Wszystko ...
Przepis został stworzony dzięki współpracy z firmą Euroser. Do jego przygotowania został użyty doskonały ser mozzarella Euroser - wg mnie bardziej twardy i mięsisty niż większość popularnych marek z półek ...
Potrzebujecie oryginalnego dodatku do dania głównego? Zamiast tradycyjnych sałatek czy surówek, proponuję Wam pyszne pomidorki cherry. Pomidorki z uprawy mojego brata dzięki swojej naturalnej słodyczy wyszły wprost idealnie. Polecam Ci też przepisy:– domowe ...
Nie zawsze do makaronów dodaję mięsną "wkładkę". Na kolację świetna jest wersja wegetariańska - obowiązkowo aromatyczna i pikantna. Przygotowanie: ok 25 minut Składniki: - pół opakowania makaronu Farfalle Barilla- 2 ...
Czasem zastanawiam się jedząc pizzę w pizzerii co ma ona wspólnego z pierwowzorem? Grube ciasto, masa dodatków, czy sos czosnkowy. Proponuję wam pyszną domową wersję pizzy na cienkim blacie podaną ...
Dzięki paczce od Barilla mam wiele gatunków makaronów, których do tej pory używałam rzadko, lub których nigdy nie przyrządzałam dotychczas. Jednym z nich jest makaron Maccheroni. Niewielki, bardzo jędrny i ...
Jako że mam miesiąc makaronowy, poświęcony konkursowi i marce Barilla, to i ja chcę pokazać Wam kilka ciekawych przepisów. Dziś bardzo prosty (choć makarony chyba wszystkie należą do szybkich i prostych) przepis ...