Moja pierwsza wersja tego dania wyszła za ostra nawet przy moim poziome tolerancji na pikantne dania. Dlatego zmieniłam nieco przepis, dostosowałam i jest genialnie. Możecie sami dopasować ilość zielonego curry ...
Buraczki nie muszą być czerwone, choć takie najczęściej spotykacie w sklepach. Tym razem podczas zakupów w Gospodarstwie Majlertów w Warszawie, udało mi się upolować piękne małe żółte buraczki. Kilka dni leżały ...
Dziś mam dla Was pyszny przepis na fantastyczną zupę krem z białych szparagów. W trakcie sezonu na szparagi królują one bardzo często na moim stole. Choć wolę zielone, to te ...
Jeśli mieszkacie w Warszawie lub okolicach być może znacie już to cudowne miejsce. Gospodarstwo Ludwika Majlerta na Warszawskiej Białołęce zachwyca bogactwem warzyw. Tu właśnie w ostatnią sobotę odkryłam te dwie ...