Kotlety rybne

Zaletą tych kotletów jest olbrzymia prostota i szybkość ich przygotowania. Wystarczy zmielić składniki, wymieszać, doprawić i krótko usmażyć. Kotlety podajcie z ulubionym sosem, naprawdę idealnie pasuje do nich sos tatarski.

Polecam Wam także:
kotlet quinoa
kotlety mielone z kurczaka
kotlety ziemniaczane
wege burger z kalafiora
kotlet schabowy
schabowy inaczej

kotlety RYBNE

PRZYGOTOWANIE: 25 minut
Ilość porcji: 8 niewielkich kotletów

SKŁADNIKI:

– 300 g filetów z dorsza
– pół łyżeczki soli
– 1 jajko
– 1 łyżka mąki pszennej
– 70 g śmietany kremówki 36%
– pół marchewki
– 1 nieduży ziemniak
-2 łyżki posiekanego koperku
– pieprz
– olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do blendera dodaj rybę oraz sól. Zblenduj, a jeśli ryba będzie oporna dodaj jajko i wtedy blenduj. Przełóż masę do miski.
  2. Dodaj mąkę i śmietanę oraz pieprz. Wymieszaj.
  3. Na tarce z małymi oczkami zetrzyj marchewkę i ziemniaka. Warzywa odciśnij mocno i dodaj do masy z rybą. Dodaj koperek i wszystko połącz. Masa powinna być zwarta i klejąca.
  4. Na patelni rozgrzej olej, formuj niewielkie kotleciki i smaż je aż nabiorą złotego koloru po obu stronach. Wtedy kotlety nie będą się rozpadały.
  5. Kotlety podawaj z ulubionym sosem, najlepiej smakują z sosem tatarskim.

Smacznego!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Kotlety rybne
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Zapisz się do newslettera i pobierz e-book

ja

Przeczytaj poprzedni wpis:
Sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem

W 15 minut ugotujesz kaszę bulgur, w kolejne 5 dokończysz całą sałatkę. Takie ekspresowe dania na kolację uwielbiam. Sałatkę możesz...

Zamknij