Klops z jajkiem

Na obiad a szczególnie ten wielkanocny to danie jest idealne. Dodając do środka jajka dodajecie mięsu ciekawy wygląd i doskonały smak.

Przygotowanie: ok 60 minut

Składniki:

– 600 g mięsa mielonego z łopatki lub karkówki
– 2 ząbki czosnku drobno posiekane lub starte na tarce
– sól, pieprz, ostra papryka – po czubatej łyżeczce
– 3 ugotowane jaja
– pół drobno posiekanej cebuli
– 1 świeże jajo
– margaryna i bułka tarta do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Do mięsa dodajcie przyprawy, cebulę, świeże jajo. Wymieszajcie całość. Przygotujcie foremkę (keksówkę). Na dno ułóżcie mięso na wysokość 2 cm. Włóżcie ugotowane jaja i dopełniajcie mięsem. Pieczcie o 50 min w temperaturze 170 st C. Podawajcie na ciepło lub po przestudzeniu jako dodatek do kanapek.
SMACZNEGO!

klops z mięsa mielonego

Polecam Wam także pyszne przepisy na:
kotlet schabowy
schabowy inaczej
pulpety w sosie pomidorowym
zupa ogórkowa
zupa pieczarkowa
zapiekanki z pieczarkami

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Klops z jajkiem
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Moja książka, musisz ją mieć!

Przeczytaj poprzedni wpis:
Pieczona łopatka

Pieczone mięsa to doskonała alternatywa kupowanych w sklepie wędlin. Nie dość że wiecie jaki jest ich skład to smakują o...

Zamknij