Klops z jajkiem

Na obiad a szczególnie ten wielkanocny to danie jest idealne. Dodając do środka jajka dodajecie mięsu ciekawy wygląd i doskonały smak.

]Przygotowanie: ok 60 minut

Składniki:

– 600 g mięsa mielonego z łopatki lub karkówki
– 2 ząbki czosnku drobno posiekane lub starte na tarce
– sól, pieprz, ostra papryka – po czubatej łyżeczce
– 3 ugotowane jaja
– pół drobno posiekanej cebuli
– 1 świeże jajo
– margaryna i bułka tarta do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Do mięsa dodajcie przyprawy, cebulę, świeże jajo. Wymieszajcie całość. Przygotujcie foremkę (keksówkę). Na dno ułóżcie mięso na wysokość 2 cm. Włóżcie ugotowane jaja i dopełniajcie mięsem. Pieczcie o 50 min w temperaturze 170 st C. Podawajcie na ciepło lub po przestudzeniu jako dodatek do kanapek.
SMACZNEGO!

klops z mięsa mielonego

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Klops z jajkiem
Data publikacji:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Obserwuj bloga na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Pieczona łopatka

Pieczone mięsa to doskonała alternatywa kupowanych w sklepie wędlin. Nie dość że wiecie jaki jest ich skłąd to smakują o...

Zamknij