Tarty z pomidorami

Doskonałe danie na kolację w upalne dni. Możecie wykorzystać gotowe ciasto francuskie, a wtedy potrawa zajmuje dosłownie chwilę.

Polecam Ci także inne przepisy:
ślimaczki z ciasta francuskiego

Przygotowanie:20 minut
Ilość porcji: 2-3 porcje

Składniki:
– 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
– 2 dojrzałe pomidory
– sól i pieprz
– pół szklanki tartego sera (najlepiej mozarella)
– oliwy smakowe do podania
– kilka ząbków marynowanego czosnku

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzejcie do 190 st. Rozwińcie ciasto i za pomocą okrągłego naczynia lub innego koła wytnijcie koła o przekroju 10-12 cm. Możecie oczywiście zrobić tartę na bazie kwadratów.
Pokrójcie w plastry pomidory. Układajcie je na tartach w kształcie rozety. Dodajcie sól i pieprz, oraz pokrojony na plasterki czosnek, a następnie na sam środek odrobinę tartego sera.
Zapiekajcie w piekarniku ok 15 min, aż brzegi pięknie urosną i się ze-złocą.
SMACZNEGO!

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Danie:
Tarty z pomidorami
Autor:
Data publikacji:
Całkowity czas:
Wasza ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Bądź na bieżąco, obserwuj blog na Facebooku

Przeczytaj poprzedni wpis:
Tarta ze szparagami

Taki rodzaj tarty to idealne danie na kolację oraz jako lekka przegryzka w ciągu dnia. Nie wymaga właściwie czasu na...

Zamknij