Wpisz i naciśnij Enter

Tarta ze szparagami

Taki rodzaj tarty to idealne danie na kolację oraz jako lekka przegryzka w ciągu dnia. Nie wymaga właściwie czasu na przygotowanie – rozwinąć, ułożyć, zapiec i gotowe.

Lubisz proste tarty, polecam Ci przepisy:
tarta z cukinią
tarta ze szpinakiem i salami
tarta z łososiem  i mozzarellą
tarta ze szparagami i jajkiem

Przygotowanie:20 minut
Ilość porcji: 2-4 porcje

Składniki:
– opakowanie gotowego ciasta francuskiego
– sos pomidorowy domowy
– 3/4 szklanki sera tartego – najlepiej mozzarella
– 6-10 zielonych szparagów – można obrać jeśli są większe
– sól, pieprz
– oliwa czosnkowa do podania

Przygotowanie:

Gotowe ciasto francuskie rozwińcie na blasze. Brzegi zawińcie na grubość ok 2-3 cm, tarta będzie bardziej estetyczna. Ciasto posmarujcie sosem pomidorowym (wystarczy przecier i odrobina przypraw), posypcie serem i ułóżcie szparagi. Pokropcie oliwą i posypcie świeżo zmielonymi solą i pieprzem.
Tartę należy zapiekać ok 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190st.
SMACZNEGO!

tartaszparagi1

tartaszparagi3

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Tarta ze szparagami
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 comments

  1. Ale pysznie wygląda. Zrobię identyczną

  2. Uwielbiam szparagi a w takim wykonaniu to już prawdziwe palce lizać 🙂