Pyszne i proste danie w przygotowaniu, a dużo smaczniejsze niż te kupowane w budkach z chińskim jedzeniem.
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
– Pałki z kurczaka w panierce
– Najlepszy kurczak pieczony!
– Kurczak z suszonymi pomidorami i szpinakiem
– Pieczony kurczak w panierce z parmezanem
– Kurczak w płatkach kukurydzianych
Zajmie:30 minut przygotowanie
Ilość porcji: 3 porcje
Składniki:
– makaron sojowy (1 opakowanie)
– 1 podwójna pierś z kurczaka
– pół puszki zielonej fasoli szparagowej
– pół słoika żółtej fasolki szparagowej
– garść kiełków fasoli mung
– pół szklanki posiekanej dymki
– 4 łyżki sosu sojowego jasnego
– 8 łyżki wody
– 1 łyżka mąki ziemniaczanej
– 2 cm imbiru
– łyżeczka posiekanej trawy cytrynowej
Przygotowanie:
Makaron przygotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrójcie drobno trawę cytrynową i imbir. Podsmażcie na odrobinie oleju i dołóżcie pokrojone w paseczki mięso z kurczaka. Podsmażajcie. Dodajcie wodę oraz sos sojowy, a następne obie fasolki szparagowe. Dodajcie do sosu mąkę ziemniaczaną. Dorzućcie dymkę i kiełki fasoli.
W miseczkach ułóżcie makaron a następnie mięso i warzywa z sosem. Smacznego!
Polecam Wam także pyszne przepisy na:
– kotlet schabowy
– schabowy inaczej
– pulpety w sosie pomidorowym
– zupa ogórkowa
– zupa pieczarkowa
– zapiekanki z pieczarkami
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
2 comments
Nie watpie, ze smaczniejsze, a do tego na pewno zdrowsze!
uwielbiam chińską kuchnie! 🙂