Fajitas z kurczaka z dodatkami

Uwielbiam kuchnię meksykańską za jej różnorodność smaków oraz pikantne dodatki. Może dlatego to danie dość często przyrządzam.

Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na:
tacos ze stekiem
chilli con carne
tacos z wieprzowiną
burrito z burczakiem
quesadilla z kurczakiem
przepis na guacamole
tacos z polędwicą
nachos supreme czyli nachos z chilli con carne

Fajitas z kurczaka

Przygotowanie: 30 minut
Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:
– pierś z kurczaka
– papryka czerwona i zielona lub żółta
– puszka pomidorów
– 2 papryczki chili
– pół łyżeczki sosu tabasco
– tortille
– kwaśna śmietana 18%
– papryczki jalapenos
– sos guacamole

Przygotowanie:

Na oliwie podsmażcie posiekane papryczki. Możecie posiekać w całości lub wyjąć pestki – zależy jakie ostre potrawy lubicie. Dorzućcie pokrojone dość drobno mięso, a po jego podsmażeniu pomidory z puszki (pomidory krojone wraz z sosem) oraz paprykę.
Spróbujcie i jeśli w dalszym ciągu potrawa nie jest pikantna dodajcie tabasco.
Podawajcie wraz z podgrzanymi tortillami, śmietaną, papryczkami jalapeno i guacamole.
Smacznego!

fajitas2

fajitas3

fajitas4

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Fajitas z kurczaka
Autor:
Data publikacji:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

  • Nata

    Opublikowane 13/09/2012

    Odpowiedz

    Oj takie danie pikantne to bym dziś bardzo chętnie zjadła! Super!

  • Nata

    Opublikowane 16/09/2012

    Odpowiedz

    chętnie powtórzę tą potrawę u siebie w domu. uwielbiam takie pikantne dania

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!