Jak często jadanie pasty kanapkowe? Ja je bardzo lubię i chyba najczęściej robię tą – najprostszą i niezwykle pyszną. Nigdy nie doczekuje do dnia następnego, znika od razu po przygotowaniu. Jej sekretem jest dodatek cebuli który wyostrza smak.
Polecam Wam także kilka moich śniadaniowych przepisów:
– szakszuka (shakshuka)
– szakszuka z kurkami
– tost z jajkiem i szynką
– ser z jogurtów greckich
– tosty francuskie
– placki serowe
– placki jogurtowe z owocami
– omlet z białek
– omlet z pomidorami
– tosty z pesto i jakiem
– Pasta z wędzonej makreli
PASTA JAJECZNA
Przygotowanie: około 25 minut
Składniki:
– 4-5 ugotowanych jajek
– 1 cebula
– sól i pieprz
– 2 łyżki majonezu
– 1 łyżeczka śmietany (gęsta 18%)
PRZYGOTOWANIE:
- Ugotowane na twardo jajka pokrój lub zetrzyjcie na tarce z grubymi oczkami. Lepiej je jednak pokroić w drobną kosteczkę.
- Dodaj drobno posiekaną cebulkę oraz sól i pieprz i pieprz do smaku. Wymieszaj z majonezem i śmietaną. Pasta jest gotowa do podania!
OCEŃ TO DANIE:
Nazwa dania:
Pasta jajeczna
Autor:
nietylkopasta.pl
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena:
15 Review(s) Based on
8 comments
Ja często robię różne pasty, ale zawsze znikają za szybko aby im zrobić zdjęcie 😀
właśnie ją zrobiłam. jest pyszna
Zrobiłam ją dziś rano, pychotka. Najadłam się jak bąbelek 😉
ja też bardzo ją lubię. I to prawda – znika niesamowicie szybko ze stołu
W moim domu zrobiliśmy ją już kilka razy – prosta i przepyszna! 🙂
dzięki, u mnie też wszyscy ją uwielbiają!
ale pyszny pomysł na pastę. taka jaką uwielbiam
Ja zawsze dodaje jeszcze szczypiorku lub cebulki 🙂