Dziś moja kolejna propozycja z wykorzystaniem gruszek w potrawie, tym razem z wykorzystaniem gruszek w zalewie korzennej marki Krokus. Gruszki są pyszne i doskonale pasują do pikantnego otoczenia.
Przygotowanie: ok 5 minut
Składniki:
– duża kromka białego pieczywa (lub tostowego) bez skórki
– oliwa czosnkowa
– 4 plasterki kiełbasy choriso
– 2-3 gałązki rukoli
– gruszka korzenna Krokus
– kilka kropel sosu Luisiana (lub Tabasco)
Na tost połóżcie choriso, rukolę i gruszkę. Pokropcie kilkoma kroplami ostrego sosu. Podawajcie od razu. Smacznego!
Danie niewątpliwie nadaje się jako przystawka przed elegancką kolacją. Dzięki swojej pikantności doskonale zaostrza apetyt.
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
2 comments
ale to smakowicie brzmi
Fantastyczna przystaweczka