Wpisz i naciśnij Enter

Pikantna przystawka z gruszką korzenną

Dziś moja kolejna propozycja z wykorzystaniem gruszek w potrawie, tym razem z wykorzystaniem gruszek w zalewie korzennej marki Krokus. Gruszki są pyszne i doskonale pasują do pikantnego otoczenia.

Przygotowanie: ok 5 minut

Składniki:

– duża kromka białego pieczywa (lub tostowego) bez skórki
– oliwa czosnkowa
– 4 plasterki kiełbasy choriso
– 2-3 gałązki rukoli
– gruszka korzenna Krokus
– kilka kropel sosu Luisiana (lub Tabasco)

PRZYGOTOWANIE:
Zaczniemy od przygotowania tosta. Posmarujcie go oliwą czosnkową, używając do tego pędzelka. Połóżcie na suchej patelni grillowej i lekko zrumieńcie z obu stron.

Na  tost połóżcie choriso, rukolę i gruszkę. Pokropcie kilkoma kroplami ostrego sosu. Podawajcie od razu. Smacznego!

Danie niewątpliwie nadaje się jako przystawka przed elegancką kolacją. Dzięki swojej pikantności doskonale zaostrza apetyt.

przystawkagruszka1

przystawkagruszka3 przystawkagruszka4

przystawkagruszka5

Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki 
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy

 

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Pikantna przystawka
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 comments

  1. ale to smakowicie brzmi

  2. Fantastyczna przystaweczka