Jeśli szukacie oryginalnych połączeń smakowych w codziennych sałatkach, to na pewno Wam się spodoba. Delikatne w smaku awokado, dominujący kozi ser i kiełki rzodkiewki dla zaostrzenia smaku. Do tego prosty dresing winegret lub inny Wasz ulubiony. Kolacja pyszna i zdrowa 🙂
Polecam Wam także inne moje przepisy:
– sałatka meksykańska
– najlepszy przepis na guacamole
– pasta z awokado i jajka
– makaron z pesto z awokado
– sałatka gyros
– chłodnik z ogórka i awokado
– tacos ze stekiem i awokado
Ilość porcji: 1
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
– garść liści szpinaku
– pół awokado
– 5-8 plasterków sera koziego (w sałatce lepiej sprawdzi się ser miękki)
– 1-2 łyżki kiełków rzodkiewki
– 1 łyżka oliwy z oliwek
– 1 łyżeczka soku z cytryny
– 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
– sól i pieprz
Przygotowanie:
Na talerzu ułóżcie składniki: liście szpinaku, awokado pokrojone w pasterki, kozi ser i kiełki rzodkiewki. Z pozostałych składników przygotujcie sos. Jeśli musztarda nie chce się połączyć, dodajcie 1 łyżeczkę przegotowanej ciepłej wody, z pewnością pomoże. Dodajcie nieco soli i pieprzu do smaku i polejcie sosem sałatkę. SMACZNEGO!
2 comments
Pyszna salatka ze skladnikow, ktore dodadza nam energii i witamin – losos, szpinak i awokado z dodatkiem soczystej mandarynki.
Polecam avocado z owocem mango – pycha. Probowalem rowniez avocado z truskawkami. W ogole z wszelkimi kwaskowatymi owocami – znakomite jedzenie.