Lubicie pasty i hummusy? Jeśli odpowiedź brzmi tak, to ta wersja z pewnością przypadnie Wam do gustu. Jest prosta w przygotowaniu, a zamiast gotować wcześniej ciecierzycę możecie użyć tej wersji w puszce.
Polecane przepisy:
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– hummus z soczewicą
– tradycyjny hummus
– falafel
– pasta z wędzonego kurczaka
– pasta z soczewicy
– pasta z makreli
Przygotowanie:10 minut
Składniki:
– 1 puszka ciecierzycy 400 ml
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– sok z połowy limonki
– 3 ząbki czosnku
– 5 suszonych pomidorów w oliwie
– pół papryczki chilli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzućcie do blendera i zblendujcie na jednolitą pastę. Jeśli konsystencja jest zbyt sucha dodajcie 2-3 łyżki wody. Podawajcie z pieczywem, warzywami pokrojonymi w słupki, foccacią, plackami chlebowymi.
SMACZNEGO!
3 comments
Hummus jak dla mnie fajny pomysł do drugiego śniadanka w pracy! :_)
Mi chodzi ostatnio hummus po głowie, głównie ze względu na walory zdrowotne. Niestety trudno mi się jakoś przekonać do jego smaku :).
Pozdrawiam!
dodaj czosnek i sok z limonki, zobaczysz że smak robi się od razu inny 🙂