Hummus – najlepszy

Hummus to pyszna pasta z ciecierzycy którą zrobicie w 10 min. Doskonale nadaje się do chleba, można ją także jeść z pieczywem typu pita lub paluchami chlebowymi. Próbowałam hummusu w wielu różnych wersjach i ten przepis uważam za najlepszy, hummus za wyrazisty i genialny. Jeśli dodacie do niego czosnek i sok z limonki, gwarantuję że hummus będzie smakował każdemu!

Polecam Wam też inne pasty na moim blogu:
przepis na guacamole
pasta z awokado i jajka
hummus
hummus z suszonymi pomidorami
pasta z wędzonego kurczaka
pasztet do smarowania
masło ziołowe
masło czosnkowe
hummus z soczewicą

Składniki:
– 400 g ugotowanej ciecierzycy lub 1 puszka
– 2 płaskie łyżki pasty tahina
– 3-4 łyżki oliwy z oliwek
– pół limonki
– 2 ząbki czosnku

– szczypta soli

– natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Pastę tahina, ugotowaną ciecierzycę, oliwę z oliwek, szczyptę soli, sok z połowy limonki i czosnek wrzuć do blendera i zmiksuj na jednolitą masę. Przełóż do miseczki, polej odrobiną oliwy i posyp natką pietruszki. Podawaj.
SMACZNEGO!

Zajrzyj też do:

pasta z soczewicy
pasta z kurczaka
pasta z wędzonych szprotek
pasta z łososia wędzonego
pasta z suszonymi pomidorami
pasta z makreli
pasta z zielonych oliwek
pasta jajeczna
pasta z papryką marynowaną
pasta z paluszków krabowych
pasta łososiowa z gruszką

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Hummus
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!