Zbliża się impreza, wpadają goście, a Wy planujecie co zrobić na szybko. Koreczki są zawsze bardzo dobrym pomysłem, potrzeba do nich niewiele składników, a goście zawsze mogą „skubnąć” coś na szybko.
Ale jak je ładnie podać? Oczywiście możecie ustawić na talerzu lub ładnej desce, ale często przewracają się i robi się bałagan. Dlatego często wykorzystuję do koreczków jabłko. Wystarczy odciąć spód aby było bardziej stabilnie. Położyć jabłko na talerzyku lub desce i nadziać koreczki wkładając w jabłko.
Uwaga: aby uzyskać ładny efekt należy nadziewać składniki w odwrotnej kolejności, zaczynając od najmniejszych które mają być na górze do największych. Ostrym końcem wbijecie się bowiem w jabłko 😉
Polecam Ci także przepisy:
– przepis na ogórki kiszone
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
– jbłko
– wykałaczki
– dowolne składniki: ser żółty, pomidorki, korniszony, oliwki, salami, kabanosy, winogrona, cer camembert, inne
Przygotowanie:
- W jabłku odetnijcie spód, tak aby położone było stabilne.
- Składniki pokrój na kawałki podobnej wielkości. Nadziewaj składniki robiąc koreczki, na koniec umieść koreczki wbijając w jabłko.
Smacznego!
1 comments
Świetnie wyglądają, wykorzystam pomysł przy najbliższej imprezie 🙂