Ten przepis powstał z chęci wypróbowania nowości jaką Aviko wprowadziło na rynek. Gratiny to gotowe zamrożone babeczki ziemniaczane do przygotowania w piekarniku. Znajdziecie je w kilku smakach, ja do przygotowania dania użyłam tych z serem ementaler. Są bardzo delikatne i pyszne, a przede wszystkim gotowe w 25 min. Polecam wypróbować.
Przygotowanie:30 minut
Ilość porcji: 2 porcje
Składniki:
– 2 plastry schabu z kością
– sól i pieprz
– 4 łyżki oliwy z oliwek
– 2 nieduże gałązki rozmarynu
– 1 łyżka posiekanych listków rozmarynu
– po kilka krążków marynowanej cebuli
– 1 opakowanie gratinów Aviko z ementalerem
Przygotowanie:
Do przygotowania kotletów wybierzcie mięso z kością – będzie bardziej soczyste. Schab natrzyjcie solą i pieprzem i odstawcie na chwilę.
Nagrzejcie piekarnik do 220 st. Wstawcie gratiny na 20-25 min.
Na patelni rozgrzejcie oliwę, wrzućcie dwie niewielkie gałązki rozmarynu. Jak oliwa będzie już bardzo ciepła włóżcie kotlety i smażcie je przez 2,5-3 min nie ruszając z miejsca. Następnie przewróćcie na drugą stronę i podsmażcie również.
Kotlety podawajcie z cebulą marynowaną w occie i czerwonym winie. Przepis znajdziecie tu: cebula marynowana. Cebula jest dość pikantna, warto to wziąć pod uwagę.
Mięso podawajcie z gorącymi gratinami. Całość posypcie gałązkami rozmarynu.
SMACZNEGO!
Polecam Wam także pyszne przepisy na:
– kotlet schabowy
– schabowy inaczej
– pulpety w sosie pomidorowym
– zupa ogórkowa
– zupa pieczarkowa
– zapiekanki z pieczarkami
2 comments
pysznie wygląda, jestem ciekawa tych babeczek
Wygląda bardzo smakowicie 🙂 Aż zgłodniałem od patrzenia 😉