Wpisz i naciśnij Enter

Cebula marynowana

Doskonały przepis na cebulę marynowaną w occie z czerwonego wina i czerwonym winie. Cebula jest dość pikantna za sprawą chili. Doskonale nadaje się jako dodatek do mięs, pasztetów czy wędlin. Musicie koniecznie spróbować. A jeśli ten przepis będzie Wam smakował, polecam Wam także przepis na konfiturę z cebuli.

Przygotowanie:15 minut
Ilość porcji: 2 słoje 700 ml

Składniki:
– 4 duże czerwone cebule
– szklanka octu z czerwonego wina
– 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
– 1/2 szklanki brązowego cukru
– 1 łyżka gorczycy
– 1 łyżka pieprzu w ziarnach
– 1 łyżka płatków chili
– 1 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Do garnka dodajcie: ocet, wino, cukier, sól, i pozostałe przyprawy. Gotujcie aż cukier i sól rozpuszczą się a następnie dodajcie cebulę pokrojoną w krążki. Zagotujcie i gotujcie dalej ok 5 min na niedużym ogniu.
Cebule można włożyć do wyparzonych słoików i przechowywać w lodówce. Podawać w temperaturze pokojowej.
SMACZNEGO!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Cebula marynowana
Data publikacji:
Średnia ocena czytelników:
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 comments

  1. ta cebula wygląda jak dobry dodatek do mięs, chętnie wypróbuje Twój przepis

  2. Cudowny przepis! Wypróbowałam go z cebulką perłową i wyszło świetnie 🙂