Przygotowanie: ok 20 minut
Składniki:
– bułkę typu kajzerka (może być też inna)
– jajko
– odrobinę masła, odrobinę tartego parmezanu
– sól, pieprz
– świeży tymianek
Przygotujcie bułeczki – odetnijcie górną część (dość płytko), wydrążcie środek bułki aby zrobić miejsce dla jaja. Wbijcie jajo, dodajcie kawałeczek masła i starty parmezan. Posypcie solą, pieprzem i dodajcie świeże zioła.
Zapiekajcie ok 15-20 min w piekarniku w temperaturze 180st. Podawajcie od razu 🙂
SMACZNEGO!
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– tost z jajkiem i szynką
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
I jeszcze pyszne przepisy na śniadania:
Jajka po meksykańsku – huevos rancheros, Omlet z serem brie, Jajko w bułce, Tosty francuskie z parmezanem, Śniadaniowa quesadilla z jajkiem, Tosty o smaku pizzy bez pieczywa, Bruschetta z burratą i pomidorami, Croissont zapiekany z brzoskwiniami, Placki z kaszy manny, Jajka sadzone jak obraz, Tosty z omletem i dodatkami, Kajzerki nadziewane szynką i serem
5 comments
Świetne 🙂 już wiem co będzie dzisiaj na śniadanie 🙂
Pycha.
Bardzo lubię takie śniadania. Pysznie i po nie trzeba za wiele sprzątać w kuchni:)
wykorzystam z całą pewnością
ale pięknie to wygląda – świetny pomysł!