Masła smakowe to idealny dodatek do pieczywa, lubię je robić na grilla lub po prostu na kolację. Tym razem zamiast tradycyjnych ziół czy czosnku do mojego masła dodałam rzodkiewki. To coś co będziecie powtarzać często, szczególnie jako przystawka przed głównym daniem z dodatkiem pysznych bułeczek lub chleba.
Zapraszam Cię także po przepisy:
– masło czosnkowe
– masło ziołowe
– najlepszy przepis na karkówkę z grilla
– małże w białym winie
– kanapka z camembert i żurawiną
– krewetki w sosie pomidorowym z wódką
– zupa rybna z owocami morza – ZUPA BOUILLABAISSE
– krewetki w białym winie
– przepis na ośmiornicę
– wołowina duszona w ciemnym piwie
MASŁO RZODKIEWKOWE
Przygotowanie: ok 10 minut
Składniki:
– 150 g miękkiego masła (wyjmijcie na min 30 min z lodówki)
– pęczek rzodkiewek – 6-10 rzodkiewek w zależności od wielkości
– płaska łyżeczka soli
PRZYGOTOWANIE:
- Rzodkiewki umyj, obetnij nać i czubek a następnie zetrzyj na tarce z małymi oczkami.
- Starte rzodkiewki umieść na sitku z małymi oczkami i wyciśnij z nich jak najwięcej wody.
- Dodaj do rzodkiewek masło, sól i wymieszaj wszystko. Najlepiej robić to widelcem. W razie potrzeby dopraw. Podawaj z pieczywem.
Pamiętaj o obserwowaniu mnie na Facebooku i Instagramie
FACEBOOK I INSTAGRAM