Masło rzodkiewkowe

Masła smakowe to idealny dodatek do pieczywa, lubię je robić na grilla lub po prostu na kolację. Tym razem zamiast tradycyjnych ziół czy czosnku do mojego masła dodałam rzodkiewki. To coś co będziecie powtarzać często, szczególnie jako przystawka przed głównym daniem z dodatkiem pysznych bułeczek lub chleba.

Zapraszam Cię także po przepisy:
masło czosnkowe
masło ziołowe
– najlepszy przepis na karkówkę z grilla
– małże w białym winie
– krewetki w sosie pomidorowym z wódką
– zupa rybna z owocami morza –  ZUPA BOUILLABAISSE
– krewetki w białym winie
– przepis na ośmiornicę
– wołowina duszona w ciemnym piwie

MASŁO RZODKIEWKOWE

Przygotowanie: ok 10 minut

Składniki:

– 150 g miękkiego masła (wyjmijcie na min 30 min z lodówki)
– pęczek rzodkiewek – 6-10 rzodkiewek w zależności od wielkości
– płaska łyżeczka soli

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rzodkiewki umyj, obetnij nać i czubek a następnie zetrzyj na tarce z małymi oczkami.
  2. Starte rzodkiewki umieść na sitku z małymi oczkami i wyciśnij z nich jak najwięcej wody.
  3. Dodaj do rzodkiewek masło, sól i wymieszaj wszystko. Najlepiej robić to widelcem. W razie potrzeby dopraw. Podawaj z pieczywem.
OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Masło rzodkiewkowe
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!