Niezwykle lubię muffiny za ich prostotę wykonania i niezwykły smak. Dziś odnalazłam w lodówce pół słoiczka pysznej konfitury śliwkowej, którą postanowiłam wykorzystać do przyrządzenia tych pysznych muffinów.
Polecam Ci też przepisy:
– domowe sushi
– szakszuka
– falafel
– tatar
– pomysł na kolację
– chlebek bananowy
– makaron z kurkami
– makaron ze szparagami
– kotlety z kalafiora
– pad thai
– ryż do sushi
– muffinki z borówkami
Do przygotowania potrzeba:
– 2 jajka
– 1 szklanka mleka
– 3/4 szklanki oleju
– 2 szklanki mleka
– 3/4 szklanki cukru pudru
– 1 łyżeczka sody oczyszczonej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– konfitura śliwkowa Krokus
Przy przygotowywaniu muffinów należy zmieszać ze sobą najpierw wszystkie płynne składniki i osobno wszystkie sypkie. Następnie płynne składniki dodajecie do sypkich i mieszacie do momentu kiedy połączą się ze sobą.
Napełnijcie 12 foremek do połowy ciastem. Nałóżcie po łyżeczce lub nieco więcej konfitury. Włóżcie pozostałe ciasto do foremek. Zapiekajcie ok 25 min w temperaturze 185 st.
Smacznego!
Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów:
– śledzie w oleju
– boeuf strogonow
– pasta z awokado
– frytki z batatów
– placek po węgiersku
– pierogi z kaszą gryczaną
– zupa krem z pomidorów
– marynata do karkówki
– pizza z patelni
– puree ziemniaczane
– kolacja – moje ulubione przepisy
Polecam Ci także:
- Muffiny z jagodami
- Muffiny czekoladowe z malinami
- Muffiny z malinami
- Muffiny z czekoladą i pomarańczą
- Jogurtowe muffiny z borówkami
- Muffiny ananasowe
- Muffiny dyniowe z figami
6 comments
Wyglądają obłędnie!
musiały rozpływać się w ustach
mogę podkraść jedna taka pyszna muffinke?:D
pysznie nadziane babeczki
ładne, robiłem ostatnio z suszoną śliwką gotowaną w winie, jednak z konfiturą bardziej wilgotne
Chyba jakaś pomyłka w składnikach. Nie widzę mąki 🙁