Czasem jak mam ochotę na szybki obiad lub kolację wybieram naleśniki. Można je tradycyjnie usmażyć i dodać do środka ulubiony farsz, ale można ułatwić sobie zadanie tak jak ja a do tego postawić na pyszny rozpuszczony ser mozzarella i farsz dodać już w trakcie smażenia naleśnika. Koniecznie zobaczcie w przepisie jak to zrobić 🙂
Polecam Wa też inne przepisy na naleśniki:
– przepis na naleśniki
–naleśniki pełnoziarniste z serem i jagodami
– naleśniki amerykańskie pancakes
– naleśniki meksykańskie
Przygotowanie: 12 minut
Ilość porcji: 4 naleśniki
Składniki:
– naleśniki z przepisu na naleśniki
– oliwa lub olej o smażenia
– 6-8 plasterków szynki parmeńskiej lub innej dojrzewającej
– pół szklanki tartego sera mozzarella
– 10-15 pomidorków koktajlowych
– świeże listki bazylii do podania
Przygotowanie:
- Przygotuj ciasto na naleśniki.
- Przygotuj wszystkie składniki, zetrzyj ser mozzarella, pokrój pomidorki na mniejsze kawałki.
- Naleśniki usmaż z jednej strony, przewróć naleśnika, możesz delikatnie zmniejszyć płomień i teraz bardzo szybko połóż na połowie naleśnika ser, szynkę parmeńską i pomidorki. Teraz najlepiej przykryć patelnię pokrywką aby nadzienie się podgrzało a ser rozpuścił, uważaj jednak aby naleśnik się podsmażył ale nie przypalił.
- Po podsmażeniu złóż naleśnik na pół i następnie jeszcze raz na pół i przełóż na talerz. Identycznie [przygotuj pozostałe naleśniki. Podawaj póki są ciepłe z świeżymi listkami bazylii.
SMACZNEGO!