Ten serek brie jest jedną ze skłądowych mojej fantastycznej deski przekąsek. Pyszny, ciepły i ciągnący. Czego chcieć więcej. Wystarczy że zanurzysz w nim kawałek chleba lub paluchy chlebowe, będzie genialnie.
UWAGA KONKURS! Od dziś do piątku na moim Instagramie @nietylkopastapl mam dla Was genialny konkurs, w którym do wygrania jest przepiękna drewniana deska, idealna do serownia. Kliknij na zdjęcie z deską pyszności i zobacz jedno z kolejnych zdjęć, tam pokazuję tę właśnie deskę. Co należy zrobić? Napisać pyszny komentarz a w nim, to co Ty położyłbyś na swojej desce i oznaczyć jedną osobę którą na deskę pyszności chcesz zaprosić. Proste prawda?! Na zgłoszenia czekam tylko do piątku 31 stycznia do północy, a w weekend działam i wybieram zwycięzcę!
Zajrzyj także do przepisów:
– deska serów i przekąsek
– smażony camembert z żurawiną
– makaron z serem
– chlebek zapiekany z szynką i serem
– chlebek z pesto
– zapiekanki z jajkiem i serem
– kanapka z camembert i żurawiną
– przepisu na domowy cheeseburger
– domowe bułki do hamburgerów
Przygotowanie: 20 minut
Składniki:
– 1 ser typu brie w drewnianym opakowaniu
– papier do pieczenia
– dodatki do podania: pieczywo, paluchy chlebowe, krakersy, inne
PRZYGOTOWANIE:
- Ser wyjmij delikatnie z drewnianego opakowania z zostaw spodnią część (część z serów ma tylko drewniany spód, a część całe pudełeczka z wieczkiem, Tobie potrzebny będzie tylko spód).
- Odwiń ser z papierka w którym się znajduje a następnie odetnij kawałek papieru do pieczenia i włóż go do drewnianego pudełeczka. Wsuń w pudełko ser.
- Piekarnik rozgrzej do 190 st C. Wstaw ser do rozgrzanego piekarnika i piecz go około 15 minut.
- Po wyjęciu za pomocą małego nożyka zrób nacięcie takie, aby zdjąć z góry skórkę tworząc wieczko. Nie przecinaj wieczka do końca, wystarczy 80%. Odegnij górę i odkryj płynny środek. Podawaj od razu 🙂
Smacznego!