Kawałek dobrej jakości ciabatty lub bagietki, do tego pyszna i kremowa buratta oraz świeże sezonowe pomidory i grillowana brzoskwinia. Tylko tyle lub aż tyle wystarczy do stworzenia genialnej kolacji, lub ...
Uwielbiam burratę, która jest niezwykle miękka i kremowa w środku. Choć zwykle podaję ją z pomidorami, to testowałam już naprawdę różne połączenia. Nie pierwszy raz podaję ją z owocami, bo ...
/Przepis powstał we współpracy reklamowej z marką Makarony Kopcza/ Ser burrata zwykle łączony jest z pomidorami i ja też kocham to zestawienie. Ale to nie jedyny sposób jego wykorzystania, zestawienie ...
Kawałek dobrej jakości chleba na zakwasie lub bagietki, do tego pyszna i kremowa buratta oraz świeże sezonowe pomidory. Tylko tyle lub aż tyle wystarczy do stworzenia genialnej kolacji, lub lunchu. ...
Burrata na dobre zawładnęła moim sercem. Ten delikatny i miękki ser jest idealny w połączeniu zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Tym razem przygotowałam upieczone pomidory i brzoskwinie, z ...
To takie moje comfort food! Danie, które jest niesamowicie proste, wystarczy użyć do jego przygotowania dobrej jakości słodkich pomidorków, dobrej aromatycznej oliwy i dosłownie kilku innych składników. Przygotowanie jest banalnie ...
Genialny pomysł na pyszną burratę. Chrupiąca skorupka, lekko ciągnące pod wpływem ciepła smażenia obrzeże i ten genialny rozpływający się w ustach środek. Burratę podałam na aromatycznym sosie pomidorowym z czosnkiem ...
Zupa pomidorowa gości u mnie od zawsze, robiłam ją w niezliczonej ilości wersji. Ale tym razem postawiłam na niesamowite dodatki, pieczoną paprykę, suszone pomidory i genialne przystrojenie, które przypomina sałatkę ...
To już moja kolejna propozycją przepyszną, rozpływającą się w ustach mozzarellą burrata. Jest idealna do sałatek, makaronów i wszelakich dań. Uwielbiam ja na kolację, daje bowiem pyszną kolację w praktycznie ...
Burrata do złudzenia przypomina mozzarellę, ale to nie jest ten sam ser. Burrata jest miękka w środku, rozpływająca się w ustach, genialna. Powstała trochę przez przypadek, jak większość smakołyków we ...