Zapraszam Was na pyszną zupę, tym razem z małym meksykańskim akcentem w postaci dodatku nachos do zupy. Krem ma ciekawy i bardzo wyrazisty smak, to ciekawsza wersja tradycyjnego kremu z cukinii. Polecam jego przygotowanie.
Lubicie zupy kremy? Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak:
– najlepsze przepisy na zupy kremy
– krem z groszku z mlekiem kokosowym
– krem z ziemniaków z ciemnym piwem
– krem z kalafiora z posypką z bułki tartej
– zupa krem z brokuła
– zupa krem z buraczków
– zupa taco
– chlebek z cukinii
krem z cukinii z nachos
Ilość porcji: 2
Przygotowanie: 20 minut
Składniki:
– 2 średniej wielkości cukinie
– 3 łyżki świeżej kolendru
– 1 cebula
– pół papryczki chilli
– 1 ząbek czosnku
-600-650 ml bulionu drobiowego lub z samych jarzyn
– 1 łyżka oliwy
– do podania: nachos i ew ser kozi miękki lub ser feta
Przygotowanie:
Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek, oraz papryczkę chilli. Do garnka dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz kolendrę. Dusić ok minuty i zalać gorącym bulionem. Gotować ok 5-6 minut lub dłużej, w zależności jak duże części cukinii dodaliście i czy zrobiła się już miękka. Zupę zblendować na jednolity krem. Podać z nachos i serem (jeśli nie lubicie sera koziego możecie go zastąpić zerem feta który pokruszcie na wierzchu zupy). SMACZNEGO!
Polecam także:
– krem z marchewki z pomarańczą i imbirem
– krem kalafiorowy z boczkiem i grzankami
– krem z ziemniaków ze śledziem
– przepyszna zupa krem z białej cebuli
– krem z pieczonych pomidorów i papryki
– krem z zielonego groszku z boczkiem
– zupa krem z dyni
– krem z białych szparagów
– zupa krem z fenkuła
– krem z papryki z tequilą
– krem z pieczonej papryki
– najbardziej klasyczny krem z pomidorów
– krem z dyni z jabłkiem
– krem brokułowy
- Forma do babki kwiat30,00 zł
- e-book Kolacje, przepisy do 40 minut40,00 zł