Zestawienie sera koziego ze słodkim dodatkiem jest przeze mnie najczęściej wykorzystywane. Przekonałam się już że ser ten idealnie komponuje się z miodem, owocami czy żurawiną. Podobnie jest z dynią, a szczególnie kiedy użyjecie słodkiej odmiany takiej jak Hokaido. Bruschetty wychodzą tak niesamowicie dobre.
Jeśli lubicie takie dania zapraszam także do przepisów:
– bruschetta z pomidorami
– bruschetta z gruszką i kozim serem
– grzanki z fasolą
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
– zapiekanki z pieczarkami
Ilość porcji: 1-2
Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
– kilka kromek pieczywa typu bruschetta
– kilka łyżek puree z dyni
– kilka łyżek koziego sera (użyłam miękkiego sera, ale możesz dodać także twardy kozi ser)
– gałązki świeżego rozmarynu
– sól i pieprz.
Przygotowanie:
- Upiecz dynię i przygotuj puree według tego przepisu na puree z dyni.
- Kromki bruschetty posmaruj dyniowym puree i dodaj kozi ser. Możesz użyć miękkiego lub twardego sera w plasterkach. Na wierch dodaj gałązki świeżego rozmarynu. Posyp odrobiną soli i pieprzu i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st C.
- Piecz przez około 4 minuty. Podawaj od razu.
SMACZNEGO!
2 comments
Wygladaja smakowicie! W oko wpadlo mi rowbiez tlo zdjec – czy moge podpytac czym ono jest? 🙂
Tło to papier do pieczenia na którym piekłam dynię. Tylko przenosiłam na nim bruschetty ale taki piękny mi się wydał 🙂