Bruschetta z dynią i kozim serem

Zestawienie sera koziego ze słodkim dodatkiem jest przeze mnie najczęściej wykorzystywane. Przekonałam się już że ser ten idealnie komponuje się z miodem, owocami czy żurawiną. Podobnie jest z dynią, a szczególnie kiedy użyjecie słodkiej odmiany takiej jak Hokaido. Bruschetty wychodzą tak niesamowicie dobre.

Jeśli lubicie takie dania zapraszam także do przepisów:
bruschetta z pomidorami
bruschetta z gruszką i kozim serem
– grzanki z fasolą
– w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację
zapiekanki z pieczarkami

Ilość porcji: 1-2
Przygotowanie: 30 minut

Składniki:
– kilka kromek pieczywa typu bruschetta
– kilka łyżek puree z dyni
– kilka łyżek koziego sera (użyłam miękkiego sera, ale możesz dodać także twardy kozi ser)
– gałązki świeżego rozmarynu
– sól i pieprz.

Przygotowanie:

  1. Upiecz dynię i przygotuj puree według tego przepisu na puree z dyni.
  2. Kromki bruschetty posmaruj dyniowym puree i dodaj kozi ser. Możesz użyć miękkiego lub twardego sera w plasterkach. Na wierch dodaj gałązki świeżego rozmarynu. Posyp odrobiną soli i pieprzu i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st C.
  3. Piecz przez około 4 minuty. Podawaj od razu.

SMACZNEGO!

OCEŃ TO DANIE:
recipe image
Nazwa dania:
Bruschetta z dynią i kozim serem
Autor:
Data publikacji:
Czas całkowity:
Średnia ocena czytelników:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Odnośniki do mojej strony.

Mogą Cię zaintersować

Komentarzy

    • Ania nietylkopasta.pl

      Opublikowane 27/08/2018

      Tło to papier do pieczenia na którym piekłam dynię. Tylko przenosiłam na nim bruschetty ale taki piękny mi się wydał 🙂

Pamiętaj, komentarze mnie motywują!

Zapisz się do newslettera i pobierz e-book

ja

Przeczytaj poprzedni wpis:
Makaron z małżami

Ten makaron jest niezwykle prosty do przygotowania, a do jego przygotowania możesz użyć dużych ciemnych małży lub tych mniejszych białych....

Zamknij